Campania electoral tocmai încheiată a făcut să curgă multă cerneală pe un subiect sensibil, dar considerat de competitorii politici drep un magnet pentru voturi.

Vorbim despre mărcile Petrolul, mărci aparţinănd municipalităţii. Mărci care au fost preluate în anul 2009 de către Primăria Ploieşti şi cedate de actualul senator liberal (atunci primar al Ploieştiului) Andrei Volosevici unei entităţi private pe termen nelimitat.

“Mărcile deţinute de municipalitate expiră în acest an şi am dat dispoziţie să fie întocmită documentaţia necesară pentru prelungirea protecţiei lor pentru încă zece ani, termen maxim admis de lege. După zece ani procedura va trebui reluată. Sunt mărcile ploieştenilor, şi chiar dacă acum sunt utilizate de o persoană privată, trebuie să ţinem la ele ca la ochii din cap”, ne-a declarat Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului.

Situaţia în care se găseşte în prezent echipa de fotbal SC FC Petrolul Ploieşti SA ar putea readuce mărcile în patrimoniul municipalităţii mult mai repede decât s-ar aştepta cineva. Conform documentelor, mărcile revin la Primăria Ploieşti în situaţia în care societatea comercială intră în faliment sau prin negociere directă între părţi. Cum de negociere nu prea poate fi vorba, iar dosarul de faliment este deja de ceva timp pe rolul instanţelor de judecată, declararea failmentului va readuce mărcile în patrimoniul municipalităţii, aşa cum este normal.

Oricum o concluzie este clară din toată păţania simbolului Petrolul Ploieşti: politicul NU TREBUIE să se implice în niciun fel în această problemă. Petrolul Ploieşti este simbolul ploieştenilor şi atât!