Oraşul Ploieşti se află pe locul al treilea în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, după Singapore şi Hong-Kong, a declarat, luni, Irina Lucan-Arjoca, director general adjunct al Oficiului Român pentru Drepturile de Autor (ORDA), prezentă la o conferinţă pe tema proprietăţii intelectuale în mediul digital.

"România este pe locurile fruntaşe în Europa şi în lume din punctul de vedere al vitezei de accesare a internetului, atât la încărcare, cât şi la descărcare. Astfel, oraşul Ploieşti este pe locul trei în lume, după Singapore şi Hong-Kong", a spus Lucan-Arjoca.

Potrivit acesteia, în Ploieşti, internetul are o viteză de 102,35 Mbps. Urmează oraşul Iaşi, cu 101,43 Mbps, şi Bucureştiul, cu 96,18 Mbps.

Cu toate acestea, oficialul ORDA a atras atenţia asupra faptului că 39% dintre locuitorii României nu au utilizat niciodată internetul, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale.

"Conform studiului Băncii Mondiale privind gradul de alfabetizare digitală, deşi România are un potenţial uman ridicat în acest sector, 39% din locuitori nu au utilizat niciodată internetul. Cred că acest procent vizează în special mediul rural", a completat ea.

Totuşi, marile companii mondiale din domeniu sunt atrase de România din acest punct de vedere.

"De remarcat este prezenţa în România a marilor companii, precum Intel Motorola, Microsoft sau Oracle, care au angajat specialişti români", a susţinut Lucan-Arjoca.

AGERPRES