Scandalul  telegondolei din Sinaia de la sfârşitul anului 2011 i-a pus faţă în faţă pe actualul purtător de cuvânt al PNL Prahova, Vlad Oprea, primarul din Sinaia, singurul liberal autentic rămas în filiala Prahova, şi pe candidatul PNL Ploieşti la fotoliul de primar, Adrian Dobre, la acel moment prefect PDL al judeţului Prahova.

Disputa dintre cei doi a pornit de la încercarea unei firme private, Dunărea Leasing, de a trece în proprietatea sa telegondola din Sinaia, construită pe bani publici. În mod curios (sau nu) prefectul Dobre a ţinut partea firmei private ceea ce a făcut ca Oprea, unul dintre cei mai activi primari din Prahova, să apară la posturile de televiziune şi să declare că este hărţuit de Dobre, acesta trimiţându-i zeci de controale ca pedeapsă că nu vrea să  cedeze instalaţia în favoarea firmei private.

Iată ce declara în noiembrie 2011 primarul Vlad Oprea, referindu-se la Adrian Dobre: «Dragostea pe care au arătat-o astăzi cei 500 de sinăieni pentru oraşul nostru, prin acţiunea lor de protest, îmi dă şi mai multă forţă în această adevărată luptă contra grupului de interese care acţionează în mod coordonat împotriva comunităţii locale. Nu vom renunţa, vom lupta în continuare, justiţia ne-a dat deja un prim câştig de cauză, iar acest bun public-telegondola, este şi trebuie să rămână al oraşului. Totodată, Primăria oraşului Sinaia se confruntă cu un caz fără precedent. Ieri, Prefectul judeţului Prahova, Adrian Dobre, în loc să fie de partea autorităţii locale şi să susţină ca telegondola să rămână în proprietatea oraşului, s-a constituit în «avocatul» firmei de leasing. „

Conform site-ului de ştiri Max Media, Vlad Oprea, primarul „Perlei Carpaţilor” aflat la al treilea mandat, a spus despre Adrian Dobre că are o atitudine de comunist şi l-a asemuit cu Ana Pauker. “Prefectul a trimis o mulţime de instituţii ca să controleze Primăria Sinaia şi societăţile din subordine. Iar aceste controale au rolul de a mă şicana, de a bloca activitatea administraţiei locale. În ultimul an, de exemplu, doar la SC Transport Urban Sinaia SRL (societate care gestionează transportul cu microbuze şi pe cablu, din Sinaia – n.n.) am avut 28 de controale partea Gărzii de Mediu, Inspectoratului în Construcţii, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului ş.a.m.d. Acum două zile, prefectul mi-a trimis Poliţia Prahova pe cap, ca să controleze telegondola. I-am întrebat ce a sesizat Adrian Dobre,  dar au refuzat să îmi arate hârtia venită de la Prefectură”.

 Primarul din Sinaia susţinea  că unii dintre inspectorii trimişi să-l controleze şi-au cerut, totuşi, scuze, recunoscând, însă, că trebuie să ducă ordinele la îndeplinire. Ca atare, Vlad Oprea declara că “îi voi face plângere penală prefectului Adrian Dobre, pentru abuz în serviciu”.