Săptămâna a debutat cu o şedinţă specială pentru analizarea proiectelor europene. Viceprimarul Răzvan Ursu împreună cu consilierul social democrat George Botez au verificat stadiul de execuţie al investiţiilor aflate în desfăşurare în Ploieşti.

Concluziile sunt foarte bune. Astfel, Parcul Muncipal Vest, Hipodromul şi linia de tramvai 102/2 vor fi gata cel târziu la 1 mai 2016. În cazul acestor investiţii nu se mai pune problema unor întârzieri care să ducă la restituirea fondurilor europene. În ceea ce priveşte terenurile de sport ale unităţilor de învăţământ din Ploieşti, sunt gata toate cele 12, şcolile respective având acum baze sportive moderne şi de o calitate ireproşabilă.

Conform datelor existente la Primărie, anvelopările blocurilor cuprinse în programul european vor fi gata la 1 iunie. Întârzierile acestor lucrări au fost date de problemele din teren legate de planeitatea suprafeţelor, ceea ce a dus la îngreunarea operaţiunilor de anvelopare. Şi Centrul de excelenţă va fi gata până la 1 iunie, dau asigurări constructorii

Singura problemă existentă în acest moment o reprezintă pasajul suprateran din zona Vest, lucrare la care există, în continuare disensiuni între constructor şi proiectant.

Veşti bune sunt şi în legătură cu înlocuirea tâmplăriei Colegiului Naţional IL Caragiale. Problemele tehnice de aici au fost înlăturate, iar proiectul a intrat în linie dreaptă.

" Actuala echipă de conducere a Primăriei numită de Consiliul Local  Ploieşti a schimbat radical modul de abordare a problematicii investitiilor pe fonduri europene. Suntem conştienţi că numai fiind prezenţi permanent în această "bătălie pentru Ploieşti" vom putea finaliza proiectele in termen util. Sunt realizări ale Ploieştiului şi vrem ca cetăţenii oraşului nostru să fie la final multumiţi de ceea ce am realizat. Am căpătat experienţă cu toţii şi vom propune Consiliului Local un program nou de investiţii care să schimbe, în continuare faţa oraşului. Putem spune că în luna mai a acestui an, ploieştenii se vor plimba prin noul Parc Municipal şi se vor putea bucura de frumuseţea curselor hipice pe noul Hipodrom", ne-a declarat Cristian Ganea, primarul interimar al Ploieştiului.