Cristian Ganea, viceprimarul cu atributii de primar al Ploieştiului, s-a intalnit cu presedintele Uniunii Elene din România, deputatul Dragoş Zisopol, şi cu secretarul general al Institutului Cultural Român, Cristina Liberis, pentru a discuta despre proiectul Zilele culturii romano-elene.

Evenimentul din acest an se va desfasura la Atena în luna mai, pe durata a trei zile, în care valorile şi cultura română vor fi promovate la cel mai înalt nivel: sesiuni ştiinţifice susţinute de membri ai Academiei Române, spectacole de teatru şi folclor. La aceste manifestari culturale vor participa şi artistii ploiesteni de la unităţile de cultură aflate in subordinea Consiliului Local Ploiesti.

În cadrul întâlnirii primarul interimar a primit propunerea  ca municipiul Ploiesti  să se infrăţească cu orasul Aspropyrgos, o suburbie a Atenei. Aici exista o importantă comunitate de români, existând chiar şi o scoală in limba romana.  Propunerea de infratire va fi discutata si analizata si de membrii Consiliului Local  Ploiesti.