Organizaţia Umanitară CONCORDIA  a primit un grant în valoare de 157.567,02 CHF din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă, destinat dezvoltării serviciilor integrate pentru familiile din zonele dezavantajate din Municipiul Ploieşti.

Valoarea totală a proiectului este de 178.067,02 CHF, acest lucru însemnând o susţinere financiară de 88,49% din partea Elveţiei şi 11,51% (20.500,00 CHF) contribuţia financiară a Organizaţiei Umanitare CONCORDIA.

Proiectul este demarat în ianuarie 2016 şi va fi implementat pe o perioadă de 2 ani, adresându-se unui număr de 300 de beneficiari, dintre care 60 de copii şi tineri şi 240 de adulţi, aflaţi în situaţii de sărăcie şi vulnerabilitate socială din Ploieşti, prin sprijin în integrarea lor socială, educaţională şi profesională.

Proiectul îşi propune furnizarea de servicii integrate pentru comunitate prin intervenţia timpurie în familie cu scopul de a preveni abandonul şi prin oferirea de servicii specializate.  Aceste activităţi sunt desfăşurate în cadrul Centrului de servicii pentru copii şi familii Casa ALEXANDRA din Ploieşti, unde vom oferi suport educaţional pentru 40 de copii şcolari, servicii de consiliere psihologică şi logopedică, şi consiliere şi orientare profesională pentru 20 de tineri şi 240 de adulţi.

Furnizarea acestor servicii integrate pentru cei 300 de copii şi adulţi din grupuri vulnerabile din Municipiul Ploieşti se va asigura prin crearea şi dezvoltarea la nivel local a unei reţele de organizaţii şi instituţii, funcţională pe parcursul întregii perioade.

Locuitorii Municipiului Ploieşti interesaţi de accesarea serviciilor se pot adresa Organizaţiei Umanitare CONCORDIA, la Centrul de servicii pentru copii şi familii Casa ALEXANDRA, situat în Ploieşti, str. Democraţiei nr. 19, pot trimite solicitările la adresa de email: [email protected], ori ne pot contacta telefonic la numărul 0720 990915.
 

CONCORDIA este o organizaţie independentă, neguvernamentală şi non - profit, cu un istoric de 25 de ani în România, care are ca misiune susţinerea şi (re)integrarea socială, familială, şcolară şi profesională a copiilor, tinerilor şi familiilor aflate în dificultate, spre o viaţă independentă şi autonomă.
Proiectele noastre se derulează în Bucureşti, Ploieşti şi Ariceştii Rahtivani, Judeţul Prahova, şi se adresează unui număr de peste 1.500 de copii şi tineri în fiecare an.

Asistenţa financiară elveţiană îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare.

Pentru mai multe informaţii, accesaţi www.swiss-contribution.ro