Cel de al doilea tronson al telegondolei din Sinaia, ce leagă Cota 1400 de 2000, va fi finalizat în luna februarie. Anunţul a fost făcut de Vlad Oprea, primarul staţiunii, care a mai afirmat că astfel, Sinaia va avea cel mai mare domeniu schiabil din România.

"Finalizarea telegondolei de la Cota 1400 la Cota 2000 se va face undeva în luna februarie. Este o investiţie  foarte mare, în urma căreia vom avea cel mai mare domeniu schiabil din România, 24 de kilometrii de pârtie, cu instalaţii moderne şi cu un singur skipass”, a anunţat primarul Vlad Oprea, care a precizat că tarifele vor scădea la jumătate de preţ.

Investiţia este aproximativ zece milioane de euro şi este realizată dintr-un credit contractat de autorităţile locale prin societatea care administrează primul tronson al telegondolei,  din Sinaia pană la Cota 1400.

Capacitatea de transport a telegondolei va fi de 1.500 de persoane pe oră pentru sezonul de iarnă. Staţia inferioară, de îmbarcare pentru schiori şi turişti, a telegondolei care uneşte domeniul schiabil de la Cota 2.000, respectiv Zona Valea Dorului — Valea Soarelui, cu zona Cota 1.400, va fi amplasată la altitudinea de circa 1.433 m, la o distanţă de aproximativ 30 de metri de staţia superioară a primului tronson.

Staţia superioară, de debarcare, va fi amplasată la circa 160 m sud-est de Vârful Furnica (2.101,31 m), la o distanţă de 240 de metri de staţia superioară a Telescaunului Valea Soarelui, la altitudinea de 2.003 m.