Alianţa PSD-ALDE-UNPR se va reuni luni dimineaţă pentru a lua decizia în legătură cu propunerea liberalilor de a îl schimba pe reprezentantul ALDE, Iulian Teodorescu, din funcţia de viceprimar cu atribuţii de primar. Lui Teodorescu i se reproşează întârzierea nejustificată a realizărilor proiectelor europene la nivelul municipiului Ploieşti, fiascoul înregistrat cu privire la iluminatul ornamental din Ploieşti cât şi lipsa de comunicare cu consiliul local, dar şi cu partenerii din alianţă. Reamintim că Teodorescu a fost acuzat de liberali că a dat publicităţii informaţii false privind stadiul realizării proiectelor europene, acestea fiind mult întârziate, dar şi neimplicarea în problema iluminatului de sărbători.

Marţi, pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Ploieşti se află şi punctul privind demiterea lui Teodorescu din funcţie, hotărâre care poate fi luată doar cu votul a două treimi din numărul consilierilor locali aflaţi în funcţie. Aceasta presupune ca hotărârea să fie votată şi de consilieri din cadrul alianţei PSD-ALDE-UNPR.

Până la acest moment, cu excepţia ALDE care insistă ca Teodorescu să işi păstreze funcţia, ceilalţi membri ai alianţei nu şi-au expus în mod public un punct de vedere.