O  patrulă a Poliţiei Locale Ploieşti care monitoriza zona centrală a muncipiului a depistat, la intrarea într-un bloc situat pe strada Cuza Vodă,  trei tineri cu un comportament suspect, care au devenit agitaţi, anunţă instituţia într-un comunicat de presă

Poliţiştii locali au procedat la legitimarea şi verificarea corporală a persoanelor în cauza, asupra unuia dintre băieţi găsindu-se un pachet cu foiţe pentru rulat ţigarete şi un pliculeţ cu substanţă vegetală tocată.  Deoarece s-a constatat că numitul T.F., de 16 ani, prezenta ameţeli, era incoerent în vorbire şi avea pupilele dilatate, la faţa locului s-a solicitat prezenţa unui echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Prahova, acesta fiind transportat pentru acordarea de îngrijiri medicale la Spitalul de Pediatrie Petrolul.

De asemenea, numiţii F.M.V. şi F.A.C., fraţi gemeni, cu vârsta de 16 ani, au fost predaţi lucrătorilor Secţiei nr. 1 de Poliţie, în vederea continuării cercetărilor. Menţionăm că cei trei tineri au domiciliul în Ploieşti şi sunt elevi a două licee de pe raza municipiului.