Poliţişti din Prahova efectuează, miercuri, cinci percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea a 30 de infracţiuni de înşelăciune şi şantaj, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 200.000 de lei, a informat IGPR.

"82 de poliţişti din cadrul IPJ Prahova efectuează cinci percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Ploieşti, la 12 persoane bănuite de înşelăciuni şi şantaj. Cei în cauză sunt bănuiţi că, începând cu ianuarie a.c., ar fi indus în eroare 30 de persoane, din ţară şi din străinătate. Telefonic ori prin intermediul unor anunţuri online, aceştia ar fi promis rezolvarea unor probleme personale şi de sănătate, în schimbul unor sume de bani. Victimele care refuzau achitarea sumelor solicitate ar fi fost şantajate de cei în cauză, fiind ameninţate că persoanele apropiate lor vor deceda sau vor avea de suferit", se arată într-un comunicat al IGPR.

Poliţiştii urmează să pună în aplicare 12 mandate de aducere. Persoanele în cauză vor fi conduse pentru audieri la sediul IPJ Prahova — Serviciul de Investigaţii Criminale. La activitate participă jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.