Transportul turiştilor cu microbuzele în Salina din Slănic a atras atenţia ecologiştilor. Astfel, asociaţia „ÎNVAŢĂ SĂ ÎNVEŢI”, un ONG care are ca scop implementarea şi instruirea oamenilor pentru un stil de viaţă sănătos, organizează miercuri, 26 august, un miting autorizat în faţa Societăţii Naţionale a Sării din Bucureşti împotriva poluării cauzate de către microbuzele care transportă turiştii în salină.

Anunţul asociaţiei este următorul:

”Asociaţia  „ÎNVAŢĂ SĂ ÎNVEŢI” anunţă: ADUNARE PUBLICĂ AUTORIZATĂ
DATA: 26 august 2015 ORELE: 15,30-17,30
LOCAŢIE: Calea Plevnei nr.46-48, sector 1, Bucureşti
SEDIUL: Societatea Naţională a Sării – SALROM.
Scopul adunării publice este acela de a manifesta împotriva poluării Salinei Slănic Prahova, de către microbuzele care emit noxe, transportând zilnic (de mai bine de un an ) turişti.
Totodată, dorim să milităm pentru punerea în funcţiune a unui lift modern, deoarece SOCIETATEA NAŢIONALĂ A SĂRII S.A. – SALROM ( o companie cu profituri de milioane de euro anual), încă nu a cumpărat un lift pentru SALINA “UNIREA”. Participanţii vor fi: membrii Asociaţiei „ÎNVAŢĂ SĂ ÎNVEŢI” şi toţi cei care iubesc mediul şi nu acceptă distrugerea Salinei prin poluare, dorind să lase generaţiilor viitoare, un obiectiv turistic demn de o ţară europeană.”, se arată în comuncatul de presă intitulat ”SALVATI SALINA SLANIC PRAHOVA!”

Liftul de la Salina Slănic nu funcţionează de mai bine de un an, iar turiştii sunt transportaţi în interior cu ajutorul unor microbuze.