Consilierii locali ploieşteni doresc o comisie care să monitorizeze modul în care se desfăşoară contractele de investiţii pentru lucrările din Ploieşti, investiţii plătite din fonduri europene. La următoarea şedinţă a Consiliului Local Ploieşti viceprimarul Raul Petrescu şi consilierii PSD George Botez şi Cristian Ganea vor propune înfiinţarea unei comisii care să urmărească fiecare contract în parte.

Cele mai mari probleme sunt la lucrările pentru modernizarea liniei de tramvai a traseului 102 (Gara de Vest- Intersecţia Nord- McDonalds), iar dacă lucrările nu vor putea fi finalizate în termen ar putea fi nevoie de suţinerea lucrărilor din fonduri provenind din bugetul local.

"Vom discuta acest proiect în următoarea şedinţă a Consiliului Local. Dorim să analizăm şi să verificăm toate contractele încheiate de municipalitate începând cu 1 ianuarie 2015, dar şi cele ce vor şi semnate până la finalul acestui an. Vrem să fim foarte atenţi la modul în care se desfăşoară investiţiile din Ploieşti pentru că în joc sunt banii ploieştenilor", ne-a declarat viceprimarul Raul Petrescu (UNPR).

În cazul în care contractele finanţate din fonduri europene nu vor fi finalizate la timp. este posibil să asistăm la diminuarea bugetului anumitor instituţii din subordinea municipalităţii (cum ar fi Clubul Sportiv Municipal) pentru a putea plăti din fonduri locale lucrările restante.