13 august a fost o zi norocoasă pentru Iulian Bădescu, fostul primar al Ploieştiului. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis, definitiv, plasarea sub control judiciar a lui Bădescu, respingând ca nefondată contestaţia procurorilor DNA la decizia ICCJ din 4 august, prin care s-a dispus înlocuirea arestului preventiv cu măsura controlului judiciar în dosarul legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti.

Iulian Bădescu a fost trimis în judecată în luna mai, el fiind acuzat de abuz în serviciu în formă continuată, luare de mită, efectuarea de operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia deţinută în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, folosirea influenţei de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

Bădescu are interdicţia de a discuta cu membrii Consiliului Local Ploieşti, dar şi cu o parte dintre angajaţii Primăriei

Iulian Bădescu va fi eliberat în această seară, el fiind în prezent în arest preventiv la Penitenciarul Mărgineni.