Una dintre emblemele Ploieştiului, Bazinul Vega, riscă să închidă după ce inspectorii DSP au constatat mai multe nereguli.

Reprezentanţii DSP au anunţat că este nevoie de refacerea totală a instalaţiei electrice (cea actuală este realizată în 1968), de refacerea sistemului de aerisire a bazinului de înot, de refacerea sistemului de uscare a aerului din sala bazinului de înot, de achiziţionarea unui sistem automat de clorinare a apei şi de refacerea totală a tencuielii interioare şi exterioare şi a tavanului bazinului.

Reparaţiile trebuie realizate urgent, dar există o situaţie ciudată, am putea spune, care împiedică municipalitatea să reabiliteze obiectivul.

Astfel, deşi  imobilul a trecut (în anul 2009) în proprietatea Primăriei Ploieşti, terenul pe care este construită clădirea aparţine SC Vega SA,fiind înscris în Cartea Funciară.

Urmează a fi găsită modalitatea legală de a investi la Bazinul Vega, astfel încât, una dintre emblemele Ploieştiului să nu dispară. Nu de alta, dar Bazinul Vega a dat una dintre cele mai valoroase campioane la înot din România, Tamara Costache.