Fostul magazin de la Interex a fost vândut către un dezvoltator imobiliar şi are toate şansele să fie redeschis sub alt brand.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat vânzarea terenului de 11.727 mp, de la fostul supermarket Interex de pe Şoseaua Nordului, către societatea Green Tree Invest SRL. Preţul aprobat al tranzacţiei a fost de 48,23 de euro/mp, conform unui expertizei unui evaluator imobiliar independent.

Proiectul de înstrăinare a trecut cu 19 voturi pentru, două abţineri şi un vot împotrivă. Municipalitatea va încasa pe acest teren de 1,17 hectare suma de 565.593 de euro. Contractul de vânzare-cumpărare va fi încheiat în termen de 30 de zile de la adoptarea acestei hotărâri. Preţul destul de redus a fost stabilit de expert ca urmare a vadului comercial destul de slab la mijlocul Şoselei Nordului.

SC Green Tree Invest SRL a cumpărat de curând reţeaua de magazine ce au aparţinut Interex şi vrea să închirieze aceste magazine unor reţele comerciale, de tip supermarket ori magazine de bricolaj. Condiţia pentru ca societatea cumpărătoare să facă investiţii era aceea a deţine terenul, pentru a putea contracta un credit în acest sens.

Compania care deţine lanţul de Penny Market ar fi interesată să deschidă în această zonă din nordul Ploieştiului.