Au fost demarate lucrările la primul giratoriu suspendat din România. Primarul comunei Blejoi şi mareşalul regiunii poloneze Lodz au tăiat prima panglică a şantierului dedicat proiectului DJ 102.

Proiectul respectiv îşi propune construirea unui pasaj suspendat cu geometrie circulară, peste DN1B la ieşirea din nordul Ploieştiului, la intersecţia către Păuleşti. Practic, un uriaş sens giratoriu va asigura legăturile rutiere în patru direcţii, putând fi accesibil inclusiv autovehiculelor de mare capacitate. Prin acest nod rutier se va putea asigura fluidizarea traficului din zona de nord a Ploieştiului şi accesul lejer către/dinspre localităţile aflate în această zonă, prin separarea traficului din jurul oraşului de traficul naţional şi reorganizarea circulaţiei.

„A durat cam mult, am depăşit toate formele birocratice, am rezolvat toate contestaţiile. Începe construcţia acestui pasaj, unicat în România. Este primul pasaj suspendat, o construcţie majoră peste un drum naţional, care demarează şi care este dedicată celor care şi-ai pierdut viaţa pentru a crea România Mare în 1918. Voi face un concurs cu tineret, pentru a decide ce nume să poarte acest pasaj. Se va numi într-un fel anume şi va fi loc de cinstire a vredniciei poporului român”, a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

 Costul total al lucrării se ridică la 17,6 milioane de euro, proiectul derulându-se prin fonduri europene contractate prin Agenţia Regională de Dezvoltare Sud-Muntenia, iar durata de implementare este de 2 ani.

Practic, intersecţia actuală semaforizată va fi dispărea iar accesul peste DN1B se va face printr-un sens giratoriu uriaş suspendat cu raza exterioară de 51,5 metri, calea inelară care va avea două benzi, având lăţimea de 11 metri. Virajele de dreapta se desprins atât din DN1B cât şi din DJ102 şi se desfăşoară la nivelul solului. Virajele la stânga acced denivelat în giraţia de pe pasaj cedând trecerea fluxului principal din giraţie. Lungimea totală a pasajului va avea 956,86 metri.