Şedinţa extraordinară a Consiliului Local Ploieşti a demonstrat că DNA a reuşit să sperie aleşii locali. Unii (în special reprezentanţi PNL) au preferat să lipsească de la şedinţă...din motive personale. Alţii (Paul Palaş- tot PNL) a venit la şedinţă şi a încercat să le explice colegilor din Consiliul Local că ceea ce vor vota este ilegal şi că reprezintă "o recunoaştere a vinovăţiei".
Ca să înţelegeţi despre ce este vorba...Consilierii Locali s-au întrunit în şedinţă extraordinară pentru a răspunde unei adrese a Direcţiei Naţionale Anticorupţie care a cerut ca CL să "precizeze- în mod expres- poziţia procesuală cu privire la latura civilă a cauzei". (Este vorba despre dosarul în care DNA îl acuză pe fostul primar Iulian Bădescu de abuz în serviciu) DNA susţine că prejudiciul produs municipiului Ploieşti este "în cuantum de 8.000.000 lei".
Paul Palaş (PNL) le-a explicat colegilor că, din punctul său de vedere, votul unei asemenea hotărâri ar însemna "recunoaşterea vinovăţiei". "Cele două hotărâri de Consiliu Local au avut viza de legalitate a Direcţiei Juridice, ulterior au primit viză de legalitate de la Prefectura Prahova. Nici Curtea de Conturi nu a contestat hotărârile noastre, spunând că nu este nicio problemă", a spus Palaş.
În replică, avocatul George Botez (PSD) şi-a informat colegii că "hotărârea este pur şi simplu o formalitate". "Nici procurorul de caz şi nici Consiliul Local nu pot stabili dacă există un prejudiciu şi care este valoarea acestuia. Cel care decide valoarea prejudiciului este judecătorul. Abia după o hotărâre definitivă putem spune dacă trebuie recuperat sau nu ceva", a afirmat Botez. El le-a explicat aleşilor că situaţia de la Ploieşti este asemănătoare cu cea de la Buzău, unde consilierii locali nu au adoptat o astfel de decizie şi au devenit acuzaţi în dosarul privind finanţarea clubului de fotbal Gloria Buzău
Părerea avocatului Botez este împărtăşită şi de consilierul local PNL Gheorghe Sârbu. "Părerea mea este că suntem obligaţi să votăm solicitarea DNA. Judecătorul va stabili valoarea prejudiciului", a spus Sârbu.
În final, decizia a trecut cu 20 de voturi pentru şi un vot împotrivă.