Consilierii locali au reuşit să se întâlnească într-o şedinţă neoficială în care au încercat să stabilească modul în care se vor desfăura lucrurile în Primăria Ploieşti.

Surprinzător este faptul că la întâlnire au venit aproapte toţi consilierii locali semn că soarta municipiului nu le este indiferentă.

Aleşii au venit fiecare cu propuneri, încercând să găsească cea mai bună soluţie pentru îmbunătăţirea imaginii municipiului Ploieşti, imagine destul de şifonată în urma demisiei primarului Iulian Bădescu.

Dacă până acum pe la colţuri existau discuţii care dintre cei doi viceprimari este mai bun pentru a prelua frâiele primăriei, Iulian Teodorescu (PLR) a anunţat, ferm, că în urma întrunirii conducerii coaliţiei dintre PSD-UNPR-PC-PLR s-a stabilit ca el să fie cel care să candideze pentru a prelua atribuţiile de primar interimar.  Uimit de anunţul liberalului-reformator, Raul Petrescu (UNPR) a replicat că el nu ştie nimic despre o astfel de decizie şi că este posibil să candideze indiferent de decizia coaliţiei.

Gheorghe Sârbu(PNL) a venit cu o altă propunere. El consideră că cei doi viceprimari ar trebui să demisioneze urgent din funcţie, iar Consiliul Local să desemneze alţi viceprimari. Ionuţ Ionescu (PNL) a propus ca toţi consilierii locali să demisioneze într-o încercare de a „îmbunătăţi imaginea municipiului, şi aşa destul de afectată de aceste evenimente regretabile”. Ionescu a spus că vede demisia primarului Bădescu ca pe „un act de onoare” şi că un astfel de gest „trebuie făcut de către toţi consilierii locali, bineînţeles după desemnarea unui primar interimar”.

Propunerea lui Ionuţ Ionescu a fost „demolată” rapid de social- democratul Constantin Popa care a explicat că „municipiul Ploieşti are foarte multe lucrări în desfăşurare, lucrări finanţate prin fonduri europene, iar această finanţare riscă să fie pierdută în lipsa unei stabilităţi”.

Prin urmare după discuţii intense, desfăşurate pe un ton civilizat şi extrem de serios, consilierii locali au decis să se întâlnească vineri, 13 martie, într-o şedinţă extraordinară care va avea un singur punct pe ordinea de zi, cel privind desemnarea persoanei care să preia atribuţiile de primar al municipiului Ploieşti.

Suntem curioşi dacă aleşi PSD,PC,UNPR şi PLR vor respecta decizia conducerii centrale ale coaliţiei de guvernământ şi îi vor acorda votul lui Iulian Teodorescu. Oricum, mai mulţi consilieri liberali şi-au exprimat susţinerea pentru Teodorescu, afirmând că nu pot vota pentru Raul Petrescu atâta timp cât acesta nu şi-a rezolvat problemele din justiţie.

De atfel, dincolo de disputele politice, avocatul Iulian Teodorescu este printre puţinii capabili să pună lucrurile la punct în primărie, mai ales că are o vastă experienţă în administraţia publică locală, fiind la al patrulea mandat de consilier local.