O patrulă de jandarmerie montană, aparţinând Inspectoratului Judeţean Prahova, aflată în serviciu pe un traseu montan din staţiunea Azuga, judeţul Prahova, a intervenit, duminică 22 februarie, pentru recuperarea a două persoane aflate în dificultate.

Ca urmare a primirii unei solicitări prin numarul unic de apeluri de urgenţă 112, jandarmii s-au deplasat pe  Valea Limbăşel, unde au găsit două persoane într-un autovehicul înzăpezit. Turiştii, domiciliaţi în Bucureşti, se deplasau pe traseul Azuga - Cabana Susai –Predeal, pe un drum forestier, iar la un moment dat autovehiculul a fost scăpat de sub control si a alunecat într-un sanţ de pe marginea drumului. În urma acţiunii jandarmilor de a degaja cu lopeţile din dotare, zăpada de peste 60 de centimetri, s-a reuşit deblocarea autovehicului, după care au fost însoţiţi până în staţiunea Azuga, în condiţii de siguranţă, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Turiştii aflaţi în dificultate pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă 112, pentru a solicita sprijinul Jandarmeriei montane.