Consilierii locali s-au întrunit, astăzi, în şedinţă extraordinară pentru a aproba bugetul municipiului Ploieşti pentru anul 2015. De asemenea, au fost aprobate şi bugetele instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Local.

Singurele dispute au fost generate de câteva amendamente dorite de consilierii PNL, la bugetul municipalităţii. Nu vă gândiţi că este vorba despre amendamente legate de cine ştie ce super investiţie. Liberalii, prin vocea veşnicului Ionuţ Ionescu, au cerut containere pe post de locuinţe sociale, reamenajarea pietonalului din centrul Ploieştiului (deşi acesta a fost amenajat în anul 2008) şi alte astfel de „,mini investiţii”.

Singurul amendament interesant ar putea fi considerat cel pentru alocarea unor fonduri pentru cartierul Mitică Apostol, Cenuşăreasa Ploieştiului, cum ar putea fi el denumit.

Numai că, Ionuţ Ionescu nu a avut un proiect concret pentru acest cartier, ci a propus alocarea sumei de un milion de lei, „pentru realizarea de SF-uri şi PT-uri”. Păcat că nu a aflat de atâta timp că pentru Mitică Apostol există tot felul de SF-uri (studii de fezabilitate) şi PT-uri (proiecte tehnice).Oamenii de acolo au nevoie de canalizare, de străzi asfaltate, de dispensar cu medic permanent şi de tot felul de alte lucruri necesare pentru a avea un trai conform cu standardele unui oraş european.

De altfel, ne surprinde dorinţa lui Ionuţ Ionescu de a ieşi permanent în faţă, special pentru camerele de filmat. Culmea este că pe vremuri (a se citi în mandatul lui Emil Calotă), Ionescu, pe atunci tânăr director al ADPP (SGU-ul de astăzi), critica permenanent amendamentele pertinente şi criticile aduse unor investiţii ale legislativului ploieştean de către Elena Trican, atunci consilier conservator.

Poate că ar trebui să o invite pe doamna Trican la o cafea pentru a afla cum se poate formula un amendament în beneficiul ploişteanului şi nu pentru dorinţa personală de publicitate.

Sau mult mai simplu ar fi să solicite „consultaţii” de la mult mai titratul său coleg, Paul Palaş, cel care stăpâneşte perfect „arta” realizării bugetului local.

De altfel, singurul amendament aprobat a fost cel propus de Palaş care a solicitat alocarea sumei de 1,2 milioane de lei pentru investiţiile din şcolile din Ploieşti.