Europarlamentarul PNL, Daniel Buda, a anunţat că va sesiza Comisia Europeană şi Congresul Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, cu privire la faptul că legislaţia, privind administraţia locală, a fost modificată, astfel încât jumătate din oraşele şi comunele din România rămân fără 50% din banii de la Guvern, informează Mediafax. 

"În aceste condiţii, voi sesiza Congresul Puterilor Locale şi Regionale de la Strasbourg, astfel încât, în urma dezbaterilor de aici, problemele din România să fie prinse în următorul raport de monitorizare a situaţiei din statele membre", a declarat europarlamentarul, în cadrul unui comunicat de presă.

Daniel Buda mai susţine că toate programele şi proiectele, inclusiv cele finanţate din fonduri europene, vor fi blocate din cauza lipsei cofinanţării, în condiţiile în care banii de la Guvern sunt cu peste 50 la sută mai puţini comparativ cu anul trecut. Totodată, potrivit acestuia, şi Comisia Europeană va fi sesizată asupra "dezastrului provocat de către Liviu Dragnea" în administraţia publică locală.

”Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, nu poate ignora situaţia dezastruoasă din România!", adaugă Daniel Buda.