Directorul Direcţiei de Finanţe Publice Prahova, Daniel Petre, a fost ridicat de la sediul instituţiei, miercuri, de către procurorii DNA, surse judiciare afirmând că acesta ar fi vizat în dosarele în care este implicat Răzvan Alexe, cercetat în cazul preşedintelui CJ Prahova, Mircea Cosma, anunţă Mediafax.

Potrivit unor surse judiciare, directorul general al Direcţiei Regionale de Finanţe Publice din Ploieşti, Daniel Cristian Petre, a fost ridicat de anchetatori în urma unor percheziţii făcute miercuri dimineaţă la sediul instituţiei.

Conform surselor citate, acţiunea procurorilor are legătură cu dosarele în care este implicat Răzvan Alexe, patron al mai multor firme, cercetat de DNA în cazul de corupţie al preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi al fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma.

Răzvan Alexe este inculpat şi într-un alt dosar, instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Ploieşti, respectiv dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de 35 de milioane de euro, în care este trimis în judecată şi fostul angajat al Secretariatului General al Guvernului Marcel Păvăleanu.

Menţionăm că înainte de a fi numit şeful Direcţiei Regionale de Finanţe Publice din Ploieşti, Daniel Cristian Petre a fost directorul Direcţiei Economice din Consiliul Judeţean Prahova.