Primăria Sinaia acuză firma de servicii funerare Chivotul Mare, care aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor, că a amplasat ilegal pe două capele din oraş bannere care anunţă deschiderea unor puncte de lucru, autorităţile locale spunând că nu sunt de acord cu astfel de activităţi în capele.

Primăria Sinaia arată, într-un comunicat dat publicităţii miercuri, că nu a dat aviz pentru amplasarea pe două capele din oraş a unor bannere care anunţă deschiderea, în incinta capelelor, a două puncte de lucru care aparţin firmei de servicii funerare Chivotul Mare SRL.

Cele două bannere, care poartă numele şi emblema Arhiepiscopiei Bucureştilor şi pe care este trecut numele SC Chivotul Mare RSL alături de inscripţia ”Servicii funerare complete” au fost amplasate pe capelele din curtea Bisericii ”Sfântul Ilie” şi cea a Bisericii Sinaia 2 din cartierul Platou.

”Ca urmare a instalării unor materiale publicitare, respectiv bannere, ce anunţă deschiderea unor puncte de lucru ale SC Chivotul Mare SRL în incinta capelelelor, din curtea Bisericii «Sfântul Ilie» şi cea a Bisericii Sinaia 2 din cartierul Platou, Primăria oraşului Sinaia informează că nu a dat niciun aviz de amplasare pentru aceste materiale”, se arată în comunicatul Primăriei Sinaia.

Potrivit sursei citate, capela de la Biserica ”Sfântul Ilie” a fost construită integral din bani publici şi ”nu are ca scop deservirea unor sedii pentru societăţi comerciale”.

”Construirea capelei de la Biserica «Sfântul Ilie», finanţată integral de la bugetul local al oraşului, s-a făcut ca urmare a solicitărilor din partea locuitorilor din acest cartier şi nu are ca scop deservirea unor sedii pentru societăţi comerciale sau punct de lucru pentru activităţi comerciale”, se arată în comunicatul transmis de Primăria Sinaia.

Societatea de servicii funerare Chivotul Mare aparţine Arhiepiscopiei Bucureştilor.