Curtea de Apel Ploieşti a emis un comunicat de presă în care vorbeşte despre starea de sănătate a personalului instituţiei. Comunicatul lămureşte afirmaţiile făcute într-o publicaţie locală potrivit cărora un magistrat al Curţii de Apel ar fi călătorit într-o zonă de risc.

Preşedintele Curţii de Apel a dispus mai multe verificări.

Astfel, conform comunicatului de presă "În perioada 16-17 martie 2020, personalul Curţii de Apel Ploieşti a fost chestionat cu privire la destinaţiile externe avute în ultima perioadă, fiind solicitate declaraţii pe propria răspundere în care să se menţioneze în mod clar dacă au existat deplasări în zone catalogate ca fiind roşii sau galbene în ceea ce priveşte infestarea cu COVID-19"

"Nicio persoană care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instanţei nu a specificat că a călătorit în ţări care impus măsuri speciale (Italia, Spania, etc) şi nici nu prezintă simptome asemănătoare afecţiunilor ce pot fi produse de COVID-19.

În vederea asigurării protejării sănătăţii tuturor participanţilor la înfăptuirea actului de justiţie, încă din data de 4 martie 2020, conducerea Curţii de Apel Ploieşti a emis dispoziţii prin care a fost reglementat accesul în instanţă şi au fost dispuse măsuri care să limiteze pericolul de infectare.

La nivelul Curţii de Apel Ploieşti este constituit Compartimentul de Sănătate şi Securitate în Muncă având ca scop monitorizarea permanentă a acestei situaţii, având ca sarcină anunţarea de îndată a preşedintelui instanţei cu privire la apariţia unei suspiciuni de infectare.

Vrem să asigurăm opinia publică de faptul că protejarea sănătăţii personalului, a avocaţilor, justiţiabililor şi a celorlalţi participanţi la actul de justiţie reprezintă o preocupare permanentă a conducerii instituţiei.", se mai specifică în comunicatul semnat de judecătorii Andra Botez, preşedintele Curţii de Apel Ploieşti, şi Florentin Teişanu, purtătorul de cuvânt al instituţiei.