Cel mai renumit inventator din România- prahoveanul Justin Capră, a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, anunţă Antena 3, citând Agerpres.

Iustin Capră s-a născut în 1933, la Măgureni şi a devenit cunoscut pentru numeroasele sale invenţii. În ultimii ani din viaţă s-a retras la Filipeştii de Pădure pentru a putea crea în linişte.

Aici a creat maşina cu cel mai mic consum de combustibil- cea mai mică maşină din lume – Soleta (cu un consum de 0.5l/100km)

Justin Capră a colaborat cu alte personalităţi precum Henri Coandă şi Karlo Johann Wilde în domeniul antigravitaţiei, Ion Purica în problema unei lucrări de fizică fundamentală, academicianul Eugen Macovschi în problema viului. A primit diferite distincţii şi premii importante precum: Premiul Arca, Premiul Ifia Eco pentru cea mai bună invenţie ecologică - Triciclu electric sau hibrid, împreuna cu Marian Velcea; Diploma Eureca Gold Medal pentru Electric or hybrid tricycle, împreuna cu Marian Velcea; Diploma Salonului International de invenţii de la Geneva şi multe altele.

Deşi a avut numeroase oferte de a pleca în străinătate, Justin Capră a prefera să rămână în România, spunând mereu că "este de profesie român"

Justin Capra a realizat 114 invenţii, dintre care 72 sunt prototipuri de autoturisme cu consum foarte mic, 7 aparate de zbor şi 15 motoare neconvenţionale.