Pe data de 18 Ianuarie, pe Pârtia Nouă – Gondola 1, se va organiza la Sinaia prima ediţie a Zilei Mondiale a Zăpezii - WORLD SNOW DAY 2015.

Toţi cei prezenţi pe pârtie în această zi, vor fi parte dintr-un eveniment grandios, având ca temă centrală ZĂPADA! Vor fi organizate, printre altele:

- lecţii de schi gratuite pentru copii, oferite de şcolile de schi din staţiune

- concursuri de schi, cu premii

- diverse activităţi distractive

- jocuri pe zăpadă, concursuri şi activităţi educative cu şi despre zăpadă.

Am ales să oferim această zi copiilor care nu au posibilitatea să schieze zi de zi. Douăzeci de copii vor primi lecţii şi echipament gratuit din partea celor mai buni monitori din oraş. Vom continua să organizăm la Sinaia evenimente prin care să promovăm ideea de mişcare ca promotor al sănătăţii şi stării de bine. Vă aşteptăm duminică, pe pârtie!,  a spus Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Este cea mai mare sărbătoare pe zăpadă din an, ediţia de anul acesta fiind organizată în mai mult de 500 de staţiuni montane din 43 de ţări.

Evenimentul este iniţiat de F.I.S. – Federaţia Internaţională de Schi, cu scopul de a promova activităţile pe zăpadă, ca mod sănătos şi benefic de petrecere a timpului liber, în special pentru tineri.

Obiectivul principal al World Snow Day este atât acela de a creşte numărul celor care practică sporturile de iarnă, cât şi de a educa şi informă. Prin această acţiune vor fi promovate protejarea mediului înconjurător şi a resurselor naturale, practicarea sporturilor de iarnă şi a turismului într-un mod responsabil, astfel încât de această resursă inestimabilă şi,aparent, inepuizabilă să bucure cât mai multe generaţii de acum înainte.

Organizator este Primăria Oraşului Sinaia şi agenţia de turism Travel Point ca partener oficial al Federaţiei Internaţionale de Ski ( F.I.S).