Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova împreună cu premierul Republicii Moldova, Iurie Leancă,  au dezvelit bustul lui Burebista în localitatea Selemet, Raionul Cimişlia.

Statuia, realizată din bronz de sculptorul ploieştean George Dumitru, a fost donată localităţii Selemet de şeful CJ Prahova cu sprijinul financiar al Societăţii Cultural Istorice „Mihai Viteazul".

Dacă premierul moldovean a avut un discurs scurt, mulţumindu-i lui Mircea Cosma pentru donaţia făcută, şeful CJ Prahova a vorbit nu mai puţin de 45 de minute, explicându-le celor prezenţi rolul lui Burebista în istoria poporului român. „Burebista nu avea raioane, regiuni autonome sau alte forme de administrare este o singura patrie aşa cum ar trebui să fie şi acum”, a spus printre altele Mircea Cosma, care le-a vorbit celor prezenţi şi despre noul concept „Să ne luăm ţara înapoi”. Discursul său a fost îndelung aplaudat de cei prezenţi.

La eveniment au mai participat Fabioara Ionescu, administratorul public al judeţului, Laurenţiu Rebega, vicepreşedintele CJ Prahova, subprefectul Rodica Paraschiv, senatorul Radu Oprea, deputatul Vlad Cosma, Maxim Colţea, preşedintele raionului Cimişlia, Tatiana Badan, primarul localităţii Selemet, 25 de consilieri judeţeni, peste 20 de primari prahoveni şi câteva sute de localnici. 

Mircea Cosma i-a premiat cu calculatoare şi tablete de ultimă generaţie pe trei elevi din localitate, care s-au remarcat într-un concurs de eseuri literare având ca temă personalitatea regelui dac Burebista. Iar primăriţa de la Selemet i-a oferit preşedintelui CJ Prahova o diploma de excelenţă pentru contribuţia deosebită adusă la dezvoltarea relaţiilor social-economice dintre Prahova şi localitatea din Moldova. O diplomă de excelenţă a primit şi consilierul judeţean Cătălin Niţă (PPDD), cel care a fost însărcinat cu transportul bustului la Selemet, fiind supus unor adevărate încercări pentru ca statuia să ajungă pe soclu la timp.

Festivitatea  s-a încheiat cu o horă dansată pe acordurile cântecului “Hora Unirii”,  interpretat de Fanfara Consiliului Judeţean Prahova.

(CLIC PE POZĂ PENTRU A MĂRI)