Deşi puţini rămaşi, liberalii mai vechi şi cei mai noi, (viitori foşti pedelişti) din cadrul Consiliului Local Ploieşti nu se mai înţeleg între ei. Ultima şedinţă a legislativului ploieştean a fost scena unor contre acide între liberalul Paul Palaş - în acest caz preşedinte de şedinţă – şi colegii său de alianţă şi partid, Gheorghe Sârbu şi Ionuţ Ionescu.

Deşi consilier al opoziţiei, Paul Palaş şi-a luat în serios rolul de coordonator al şedinţei şi a tăiat din scurt elucubraţiile fără obiect ale lui Sârbu dar şi opiniile de Gică Contra ale lui Ionuţ Ionescu, silindu-i să revină la tema de fond a proiectelor aflate pe ordinea de zi.

Dincolo de aceste aspecte vizibile, se pare că în sânul opoziţiei din Consiliul Local domneşte o stare de tensiune, probabil de la faptul că nimeni nu se poate impune ca lider de grup ori poate că nici nu sunt prea convinşi de cauza susţinută. În această ecuaţia apare şi Cristian Dumitru, un alt consilier liberal, care a devenit brusc mai vocal, mult mai vocal, mai ales de când mai vechii liberalii au rămas doar în număr de trei, alături de cei 6 democrat-liberali. Totul nu este întâmplător, la nivel de coaliţie, există riscul evident ca pedeliştii să acapareze noul/viitorul Partid Naţional Liberal. Vechii liberali sunt nevoiţi atunci să fie cât mai vocali, pentru a se impune nu în cadrul şedinţelor de legislativ ci asupra propriilor colegi de coaliţie.