Operatorul de căldură al Ploieştiului, Dalkia Termo Prahova, va începe furnizarea agentului termic către blocurile de locuinţe din Ploieşti din seara de joi. Potrivit directorului tehnic al RASP Ploieşti, Radu Brânzei, se aşteaptă în această noapte temperaturi de aproape 6 grade Celsius, urmând ca în serile următoare temperaturile să coboare şi la 2 grade. Furnizarea de căldură va fi asigurată doar pe durata nopţii, urmând ca în perioada următoare, în funcţie de răcirea vremii să fie extinsă şi pe întreaga durată a zilei. Aproximativ 50.000 de apartamente racordate la sistemul centralizat vor beneficia de această măsură.

Decizia a fost luată atât ca urmare a scăderii temperaturii dar şi în urma solicitărilor făcute de ploieşteni către dispeceratul primăriei şi al societăţii Dalkia. Asociaţiile care doresc să nu primească căldură trebuie să facă cereri în acest sens către operatorul de termie, Dalkia.

Dacă temperaturile vor creşte şi vor depăşi pragul de 13 grade, sistemul automat al operatorului va opri imediat furnizarea de energie termică.