O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai DSP, ISJ, DSVSA au efectuat un control de 8 zile la 65 de unităţi şcolare din Prahova, iar concluziile arată că puţine lucruri s-au schimbat în bine faţă de anul trecut.

Ca şi în anul şcolar precedent 13 unităţi şcolare nu îndeplinesc condiţiile normale pentru efectuarea de activităţi educaţionale, atât din cauza lipsei condiţiilor sanitare, toalete neamenajate, fără canalizare etc; a deficienţei în alimentarea cu apă potabilă; lipsă frigiderelor pentru depozitarea alimentelor distribuite prin programul „Lapte şi corn“; lipsa instalaţii telefonice fixe, fose septice înfundate, clase subdimensionate, acoperişuri avariate, faţade deteriorate etc.

Din totalul de 13 unităţi cu probleme, şapte sunt grădiniţe cu program normal, două cu program prelungit, patru şcoli primare şi gimnaziale.  Aceste unităţi se află în Bertea (2); Călenşti (1); Păcureţi (3); Proviţa de Sus (1); Comarnic (2); Câmpina (1); Ploieşti (1).

Concluziile comisiei arată că din cele 13 şcoli şi grădiniţe cu probleme, patru unităţi pot obţine autorizarea de funcţionarea în urma finalizării reparaţiilor şi a lucrărilor de igienizare. Restul de 9 vor intra într-un program de monitorizare  până la remedierea deficienţelor semnalate în timpul controalelor.

Cu toate deficienţele constatate de o comisie, şi aşa indulgentă, anul şcolar va începe pentru toate cele 699 de şcoli şi grădiniţe de stat de pe cuprinsul judeţului Prahova. Practic, indiferent de condiţiile precare descoperite la multe şcoli, acestea pot funcţiona în continuare, iar activitatea comisiei poate definită drept „actualizare de date“.