Cel mai vestit tren din Europa, Orient Express-ul, a sosit în staţiunea Sinaia. Celebra garnitură, considerată un adevărat hotel de lux pe roţi, parcurge o dată pe an, ruta Paris – Istanbul iar cei 90 de călători au avut posibilitatea să admire Castelul Peleş, un punct important al excursiei care i-a costat aproape 7.000 de euro.  Deşi a întârziat peste două ore, legendarul tren a fost aşteptat în gara Sinaia în sunet de fanfara de zeci de turişti şi localnici curiosi.  Turistii din toate colţurile lumii aflaţi în Orient Express, majoritatea provenind din familii bogate şi celebre, au uitat repede de întarziere şi, odată ce au pus piciorul pe peron, au profitat din plin de acordurile muzicale pe care erau aşteptati.

“O călătorie fantastică de la Paris la Istambul care durează şase zile. Este o călătorie scumpă dar se merită fiecare ban dat. Am întârziat aproape trei ore din cauza lucrărilor de la terasamentul căii ferate dar nu ne-am plictisit peisajul a fost superb. România este o ţară frumoasă iar vremea este excelentă, în rest pe tren, am jucat cărţi şi am băut vin şi am mai spus poveşti.” , ne-a spus Claude Ginella, unul dintre pasagerii trenului de legendă.

Atât turiştii aflaţi în staţiunea Sinaia cât şi localnicii au ţinut să se fotografieze cu celebrul tren. Unii, mai îndrăzneţi, au încercat să zărească pe geam aranjamentele interioare care fac din această excursie anuală,  una de lux. Voiajul cu “trenul nostalgiei”, aşa cum mai este denumit, durează 6 zile, trece prin 6 ţări şi parcurge peste 2.500 de km. Acesta este compus din 20 de vagoane selecte, confortabile şi luxoase şi reprezintă o legendă fascinantă, plină de mister, care traversează istoria culturii şi civilizaţiei Europei. Excursia este pusa la punct până în cele mai mici detalii de agenţiile colaboratoare, din fiecare ţară traversată.

Turiştii au la dispoziţie mai multe variante de meniu dar şi de petrecere a timpului pe parcursul călătoriei pe şine.

Primul tren Orient Express a fost pus în circulaţie la 5 iunie 1883 şi a unit Parisul de Constantinopol, iar dacă pe vremuri a fost o simplă linie feroviară internaţională, numele ei a devenit acum sinonim cu noţiunea de călătorie feroviară de lux.