Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, se clasează pe primul loc în scrutinul parlamentar din Rusia, cu 44,5% din voturi, arată un sondaj efectuat la ieşirea de la urne.

Partidul Rusia Unită (conservator, centru-dreapta), condus de premierul Dmitri Medvedev, a obţinut 44,5% din cele 450 de locuri din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, potrivit sondajului efectuat de Centrul pentru studierea opiniei publice (VCIOM) şi difuzat de agenţia Tass.

Pe locul doi se clasează Partidul Liberal-Democrat (LPDR, extremă-dreapta), condus de politicianul ultranaţionalist Vladimir Jirinovski, cu 15,3%, urmat de Partidul Comunist (CPRF, extremă-stânga), al lui Ghennadi Ziuganov.

Pe locul patru se situează formaţiunea Rusia Dreaptă (extremă-stânga), 8,1% din voturi.

Alte formaţiuni nu depăşesc pragul de 5% necesar reprezentării în Parlament. Cu toate acestea, formaţiunea de opoziţie Partidul Uniunii Democrate (Iabloko, centru-stânga, social-liberal, proeuropean), creditată cu 3,5%, probabil va obţine dreptul de a primi finanţare din partea statului.

Prezenţa la urne în scrutinul parlamentar din Rusia era de 39,5% la ora 18.00.

Peste 111,6 milioane de alegători ruşi au fost chemaţi duminică la urne într-un scrutin care probabil va avea ca rezultat consolidarea controlului partidului Rusia Unită asupra Dumei de Stat.

Mediafax