Doi români au fost răniţi în incidentele care au avut loc miercuri după-amiază în capitala Marii Britanii. Două persoane au fost împuşcate, iar mai multe au fost rănite de o maşină pe podul Westminster din apropiere. Poliţia britanică tratează evenimentul drept un incident terorist, până la descoperirea altor probe. Autorităţile engleze au anunţat că patru persoane au murit.

Din cele mai recente informaţii obţinute de la autorităţile locale, au fost identificate 2 persoane de cetăţenie română care au fost rănite. Acestea au fost transportate la spitalele din zonă în vederea acordării asistenţei medicale”, se arată într-un comunicat al MAE. „Precizăm faptul că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833​; +44 20 76036694​; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, adaugă MAE.

Bilanţ oficial: patru morţi şi 20 de răniţi în urma atacului de astăzi din capitala Marii Britanii. Printre persoanele decedate se află şi atacatorul. El ar fi acţionat de unul singur, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţi. Celelalte trei persoane decedate sunt un poliţist, rănit grav la sediul Parlamentului cu un cuţit, şi două persoane aflate pe pod.