Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 26 aprilie 2017 7:00:42

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


CEDO. Despăgubiri pentru revoluţionari, după 25 de ani


21 martie 2015

citeşte totul despre:
europeana,
timisoara,
pierderii,
evenimentelor,
copiii,
decizia,
gloantelor,
revolutionari,
investigatii,
despagubiri,
drepturilor,
luata,
roman



rating     (15 vizualizări)

Au supravieţuit gloanţelor, bătăilor şi pierderii celor dragi. Şi după 25 de ani încă nu ştiu cine a tras în ei şi cine le-a ucis prietenii, soţii sau copiii. Opt revoluţionari din Timişoara vor primi despăgubiri de câte 8.000 de euro de la statul român. Decizia a fost luată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului pentru lipsa unei investigaţii eficiente asupra evenimentelor prin care oamenii au trecut.

Victoria Balogh şi-a pierdut soţul în urmă cu 25 de ani, pe 17 decembrie 1989, cea mai sângeroasă zi a Revoluţiei din Timişoara.

„Venea un şir de militari. Aşa, cât era strada de lată, veneau cu puştile (...) Am văzut că el nu vine.M-am întors înapoi, el era împuşcat. Mişca aşa pe călcâie, ca-n filme. Chiar că numai în filme... Aşa... şi apoi a căzut ca şi cu încetinitorul jos”, povesteşte Victoria Balogh.

La multe zile după aceea a aflat că trupul soţului ei a fost printre cele duse la crematoriul din Bucureşti şi arse, pentru a li se pierde urma.

În 1997, femeia a dat în judecată statul român şi a cerut despăgubiri. Justiţia i-a dat un răspuns abia după 12 ani: i-a respins cererea. Aşa a ajuns Victoria Balogh să se numere printre cei opt revoluţionari care au reclamat statul la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Despăgubirea de 8.000 de euro decisă de CEDO este simbolică, pentru că nimeni şi nimic nu le va putea aduce oamenilor înapoi pe cei dragi. În ultimii 10 ani, CEDO a obligat România să plătească despăgubiri în valoare de 1,3 milioane de euro pentru 200 de revoluţionari şi urmaşi ai acestora. În timpul Revoluţiei din 1989, în toată ţara au murit 1.142 de persoane, 3.138 au fost rănite şi 760 deţinute de forţele de securitate.

SURSA: Digi24.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitate



Din aceeaşi categorie:



















Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

























bancul_zilei

Spune-mi draguto…ce inseamna sex?
– Sex este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar, el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa pe masa ceva bani…..
– Si ce inseamna sex bun?
– Sex bun este cand te fardezi putin, intri la bar, faci ochi dulci unui tanar ,el te invita la cateva paharele, te culci cu el, si el iti lasa o multime de bani pe masa….
– Si ce inseamna dragoste?
– Ah, dragostea este o inventie evreiasca ca sa nu-ti plateasca!




















„Vor exista mereu oameni care te vor răni, aşa că trebuie să ai grijă în cine ai încredere a doua oară.” — Gabriel Garcia Marquez

Curs valutar
25 aprilie 2017


EUR
EURO = 4.525 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.1556 RON

Dolarul american a scăzut



GBP
GBP = 5.3254 RON

Lira sterlina a scazut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online