Mark Zuckerberg, cofondator şi director executiv al reţelei de socializare Facebook, a anunţat, printr-o postare pe contul său că va achiziţiona compania Oculus VR, specializată în tehnologiile de virtualizare.

"Avem misiunea de a face lumea mai deschisă şi mai conectată. Pentru a realiza acest scop, în decursul ultimilor ani, noi am creat aplicaţii pentru telefonul mobil pentru a vă ajuta să partajaţi informaţii. Mai avem multe de făcut pentru telefoanele mobile, dar în acest moment am putea să ne concentrăm asupra platformelor de viitor, capabile să facă experienţele personale mai utile şi mai distractive", afirmă Zuckerberg.

Potrivit publicaţiei Forbes, Zuckerberg va plăti pentru Oculus VR o sumă de două miliarde de dolari.

"Cel mai incredibil lucru în ce priveşte tehnologiile (de virtualizare) este că te poţi simţi prezent într-un alt loc, alături de alte persoane", spune fondatorul Facebook, adăugând că "misiunea (companiei) Oculus VR este de a te face să trăieşti imposibilul".

"Scopul nostru principal va fi de a ajuta Oculus să-şi realizeze produsul şi să susţinem crearea unor noi jocuri. Oculus va continua să activeze în mod independent în cadrul Facebook (...). După realizarea jocurilor, Oculus va deveni o platformă pentru multe alte experienţe", a subliniat el.

Compania Oculus VR, care îşi are sediul în statul american California, a fost fondată de către Palmer Luckey, în vârstă de 21 de ani. Oculus a reuşit să creeze un prototip de ochelari denumiţi Oculus Rift, capabili să redea un conţinut similar celui din jocurile de calculator.