Jocurile de noroc au traversat o mulţime de schimbări de-a lungul timpului şi se pare că lucrurile merg în direcţia de dezvoltare, fără semne că ritmul ar încetini prea curând. Cazinourile au cunoscut cu adevărat o revoluţie în domeniu, odată cu migrarea în mediul digital. Pentru că asta a însemnat şi o mulţime de noi implementări, care au facilitat accesibilitatea şi răspândirea la nivel global. 


Dacă până acum câteva decenii tot ce ţine de jocuri de noroc era cumva disponibil doar unor anumite persoane, acum totul depinde doar de disponibilitatea cuiva de a la încerca. Acum vorbim despre realitate virtuală, despre efectele 3D, despre diversele servicii care ţin de inteligenţa artificială, dar şi de datele care ţin de criptomonede.

Este, deci, un serviciu care timid începe să fie disponibil pe tot mai multe platforme şi care promite să valorifice o tehnologie ofertantă. Vorbim aici despre blockchain. care înseamnă corectitudine, transparenţă, inovaţie şi în principiu tranzacţii care sunt mai sigure, fără comisioane, timp pierdut sau orice alte impedimente care ţineau de metodele bancare tradiţionale.

Aşadar, pe lângă factorul de confidenţialitate, de accesul la un spectru generos de jocuri de noroc, trecerea la moneda digitală aduce mai multe avantaje (iar asta fără se piardă din vedere beneficiile deja existente, cum ar fi spre exemplu promoţiile cu bonusuri fără depunere, rotiri gratuite, oferte de fidelizare).


Ce sunt monedele crypto şi cum funcţionează


Dac-ar fi să încercăm o definiţie cât mai scurtă pentru ce înseamnă criptomonedele am spune că acestea sunt răspunsul la economia actuală în contextul unor schimbări tehnologice uimitoare. Vorbim aici despre structuri de date, informatice, algoritmi, analize, inteligenţe artificiale, dar mai ales despre o dezvoltare fascinantă a unei industrii care nu pare să încetinească prea curând. În principu, au apărut din dorinţa de a exista independent faţă de instituţiile de stat.

Şi dacă trebuie să şi dezvoltăm, criptomonedele au diverse explicaţii, în funcţie de persoana care îţi răspunde. Vorbim despre bunuri virtuale, mai exact monede digitale care se pot folosi ca tranzacţii în cadrul unor platforme, fiind emise de entităţi independente, unele care nu aparţin sau sunt controlate de bănci de stat, adică de teren.

Acestea funcţionează având la bază tehnologia criptografică Blockchain (urmăreşte şi securizează tranzacţiile, verifică şi gestionează transferul de active), mai exact sunt criptate într-o bază de date descentralizată, ceea ce înseamnă că sunt securizate şi toate informaţiile sunt păstrate în siguranţă pentru orice tentative de fraudă sau hacking. Ca o extensie, sunt incluse ca monede cripto Litecoin, Ripple, Bitcoin, Dogecoin, Ethereum şi NEO - pot fi de mai multe tipuri: token, utilitare, de securitate, de plată, de guvernare.


Cum au pătruns aceste monede în industria jocurilor de noroc


Cu toate că poate că nu ai toate informaţiile care ţin de criptomonede, cunoşti deja faptul că acestea sunt o parte importantă din foarte mult sectoare. Foarte multe industrii operează cu acestea şi dacă nu o fac încă, vor schimba acest lucru în curând, căci aceasta este direcţia. În ceea ce priveşte domeniul cazinourilor, tehnologia Blockchain nu este chiar atât de recentă. 

 

Mai exact, criptomonedele au fost implementate în cazinourile online tocmai că s-a învăţat să se profite de acestea şi de avantajele pe care le aduc, în principiu pentru a-şi servi mai bine clienţii şi pentru a oferi servicii mai bune. Se căuta un răspuns la protejare depunerilor, retragerilor şi în principiu la toate acţiunile care erau făcute cu bani, însă acum utilizatorii se simt mai în siguranţă, mai cu seamă că există certitudinea că lucrul cu criptomonede nu poate fi manipulat. 

Acum, aceştia se simt mai încrezători şi mai dispuşi să participe la acţiunile de gambling. În plus, s-a eliminat necesitatea că o terţă parte să verifice tranzacţiile, care acum pot fi consultate într-un registru public. Totodată acum totul este mai rapid, mai uşor, totul fiind instant, ba chiar îţi păstrează anonimatul. Cam toate aceste avantaje au ajutat creşterea interesului pentru criptomonede.


Ce aspecte trebuie să ai în vedere atunci când le utilizezi

Cu toate că există atât de multe beneficii care vin la pachet cu criptomonedele, nu neglija câteva dintre aspectele evidente care implică utilizarea lor; aici amintim despre câteva lucruri esenţiale, cum ar fi faptul că:

 

● nu trebuie să investeşti mai mult decât îţi permiţi să pierzi

● dacă nu ai înţeles tot ce ai nevoie să ştii, documentează-te atât cât ştii tu că ai nevoie

● depune criptomonedele în siguranţă şi nu într-un spaţiu virtual vulnerabil

● alocă timp pentru a înţelege tehnologia şi tot ce implică mecanismul de funcţionare

● nu neglija nimic din ce ţine de reguli, legislaţie şi reglementări, în speţă cele locale

● păstrează totul într-un singur cont şi nu “împrăştia” totul în mai multe direcţii

● rămâi mereu informat în ceea ce priveşte evoluţia lor, căci vorbim despre investiţii volatile

● atunci când selectezi un cazino care asigură plata cu criptomonede, verifică reputaţia acestuia, în speţă află ce fel de experienţă au avut ceilalţi

Concluzie

 

Viitorul se scrie chiar acum şi putem spune cu certitudine că suntem martorii unor fenomene care vor contura industria jocurile de noroc - şi nu numai. Dacă tot ce ţine de criptomonede se va dovedi un pariu câştigător va arăta doar timpul. În prezent sunt încă foarte multe întrebări care ţin de această metodă de plată, însă nimic nu poate veni fără riscuri, fără întrebări. 

Cu o gestiune foarte bună, cu jocuri făcute responsabil şi în principiu ţinând cont de faptul că există volatilitate şi multe lucruri care nu se pot controla îţi poţi asigura runde de joc cât se poate de corecte, distractive şi nebuneşti, cât şi pline de satisfacţii.