Facebook a decis să renunţe la butonul de like pentru anumite pagini, iar schimbarea anunţată e în beneficiul utilizatorilor, spun reprezentanţii companiei.

 

Facebook vine cu schimbări la început de an şi anunţă că va renunţa la butonul de like pentru paginile de business. Vorbim, aşadar, de paginile pe care se promovează diverse afaceri, dar şi personalităţi publice din zona muzicii, a filmelor sau a divertismentului. Facebook susţine că a luat această decizie în avantajul utilizatorilor.

 

De ce renunţă Facebook la butonul Like

 

Facebook ar vrea, în acest fel, să crească numărul de urmăritori şi nivelul de engagement – prin comentarii şi distribuiri.

 

„Scoatem like-urile de pagină şi ne concentrăm pe urmăritori, pentru a simplifica modul în care oamenii se conectează la paginile lor preferate”, a transmis compania.

 

Facebook crede că o distribuire sau angajarea în discuţii arată mai bine nivelul de implicare al fanilor decât un simplu Like. Din acest punct de vedere, consideră că butonul n-ar mai fi util. Nu-s singurele planuri la început de an pentru Facebook, deoarece compania lui Zuckerberg se duce şi mai departe de atât.

 

 

Recent, directorul tehnologic Facebook, Mike Schroepfer, a evidenţiat progresele recente în ceea ce priveşte tehnologia interfeţei neuronale a companiei. Obiectivul final, aparent, nu este să ne recolteze gândurile ca o altă formă de date cu caracter personal – ci mai degrabă să ofere oamenilor capacitatea de a controla software-ul cu gândurile lor.

 

Vrea, de fapt, să-ţi controleze mintea. Schroepfer părea să recunoască faptul că convingerea oamenilor de a folosi efectiv ceastă tehnologie ar putea fi greu de realizat, potrivit surselor de la întrunirea celor de la Facebook.

 

„Trebuie să construim în mod responsabil pentru a câştiga încrederea utilizatorilor şi dreptul de a continua să creştem”, a spus Schroepfer. „Este imperativ să obţinem acest lucru corect, astfel încât oamenii din întreaga lume să primească toate aceste tehnologii uimitoar, fără a experimenta dezavantaje”.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro