Noul sistem de operare de la Apple îţi poate arăta când vreo aplicaţie te spionează pe iPhone, iar de data aceasta TikTok a fost prinsă făcând acest lucru.

 

Din 23 iunie, Apple a reparat o problemă destul de importantă de pe iOS 14, sistemul de operare care va urma să apară în toamnă. Din cauza vulnerabilităţilor, aplicaţiile poat avea acces la clipboard-ul de pe dispozitivele utilizatorilor.

 

Este vorba despre textul sau imaginea pe care o copiezi şi care se stochează temporar, pentru a le putea lipi în altă parte. Odată cu lansarea noului sistem de operare, utilizatorii vor fi avertizaţi ori de câte ori o aplicaţie citeşte ultimul lucru copiat în clipboard.

 

Mai multe aplicaţii fac deja acest lucru. Recent, cercetătorii în securitate au descoperit că şi TikTok face aşa ceva. Iniţial, compania chineză a menţionat că ar fi, de fapt, vorba despre utilizatori care ar fi folosit un SDK pentru reclame Google învechit, dar care era în proces de înlocuire.

 

TikTok te poate spiona pe iPhone

Totuşi, lucrurile nu stau chiar aşa. Datorită versiunii beta a iOS 14, experţii în securitate au putut să-şi dea seama că aplicaţai avea acces la clipboard-ul utilizatorilor. Astfel, se pare că TikTok nu a pus capăt acestei practică invazive în luna aprilie, aşa cum promisese c-o va face.

 

În acest videoclip poţi vedea cum Apple te anunţă atunci când aplicaţia are acces la clipboard-ul tău. Astfel, pe măsură ce scrii ceva, TikTok îţi copiază conţinutul clipboard-ului.

 

De data aceasta, TikTok şi-a schimbat scuza. Dă vina acum pe o caracteristică concepută pentru a identifica un comportament repetitiv şi care ar conţine spam. De asemenea, spune că a actualizat aplicaţia în App Store pentru a evita orice confuzie.

 

 

 

 

Sursa: www.playtech.ro