După un 2018 în care impresia generală a fost că update-urile de Windows 10 au creat mai multe probleme de cât au rezolvat, Microsoft vine cu o soluţie care ar putea rezolva temporar cele mai grave situaţii.

                                               

În cazul în care un update de Windows 10 a creat o problemă ce nu poate fi rezolvată de sistemul de operare şi este atât de gravă încât acesta nu mai poate porni, update-ul care a cauzat problema va fi dezinstalat automat.

 

Soluţia de ultimă instanţă a celor de la Microsoft foloseşte imaginile create înainte de instalarea update-ului care a cauzat problema, pentru a reveni automat la ultima stare cunoscută şi salvată care a funcţionat.

 

Când se va întâmpla acest lucru - când Windows 10 va dezinstala automat un update problematic - utilizatorul va primi un mesaj prin care va fi înştiinţat că a fost eliminat un update care împiedica sistemul de operare să pornească normal.

 

Pentru a evita ca situaţia să se repete, update-ul automat al sistemului de operare va fi întrerupt pentru 30 de zile, vreme care, speră cei de la Microsoft, va fi suficientă pentru rezolvarea problemelor cauzate de actualizări.

 

Dezinstalarea automată va funcţiona inclusiv pentru update-urile instalate manual de către utilizatori sau administratorii de sistem.

 

Soluţia pe care Microsoft urmează să o implementeze vine după ce anul trecut toate update-urile majore au creat probleme pentru utilizatorii de Windows 10, iar Microsoft a decis ca în 2019 să se concentreze mai puţin de facilităţi noi şi mai mult pe stabilitatea sistemului de operare.

 

 

 

Sursa: www.profit.ro