HMD Global lansează smartphone-ul Nokia 6, cel care marchează revenirea oficială pe piaţă a legendarului brand Nokia.

Nokia 6 este un smartphone din gama de mijloc dar care, în mod atipic, are o construcţie caracteristică modelelor de top. Acesta este făcut dintr-o singură bucată de aluminiu trecută prin două procese de tratament prin anodizare.

Nokia 6 are un ecran de 5,5 inch, cu rezoluţie full HD. Motorizat de un procesor Snapdragon 430 şi un chipset grafic Adreno 505, acesta dispune de 4 GB memorie RAM, o cantitate similară de memorie cu cea oferită, spre exemplu, de flagship-ul Galaxy S7.

Camera foto principală are 16 MP şi o diafragmă F/2.0, iar cea secundară dispune de 8 MP. Filmarea video este limitată la o rezoluţie 1080p cu 30 de cadre pe secundă.

Va exista o singură versiune, cu 64 GB memorie internă de stocare, ce va costa 250 de dolari. Din păcate, cel puţin la început, Nokia 6 va fi comercializat doar în China.

Cei de la HMD Global, compania finlandeză care produce acum telefoanele sub brandul Nokia, au anunţat că acesta este doar primul telefon dintr-o serie lungă şi că vom vedea anul acesta mai multe smartphone-uri Nokia.