Nu te dezlipeşti de smartphone-ul tău sau de tabletă? Ai mare grijă - telefonul mobil îţi poate face riduri oricât de tânăr ai fi. Şi asta nu e tot. Studiile spun că că te poţi alege şi cu gripă, coşuri, dureri de gât şi ceafă sau cu pielea arsă.

Folosirea frecventă a telefoanelor mobile şi a tabletelor poate avea efecte negative nebănuite asupra aspectului fizic al utilizatorului, diferite studii arătând că menţinerea capului aplecat pentru consultarea acestor dispozitive favorizează apariţia unor riduri la gât şi la bărbie, chiar şi la tineri, avertizează revista "Hola", citată de Agerpres.

Omul modern simte nevoia tot mai mult să fie conectat cu restul lumii prin intermediul noilor tehnologii, devenind uneori dependent de acestea. Uneori, se ajunge chiar la aşa-numitul "tehno-stres". Un studiu realizat de corporaţia americană Intel a relevat că 40 la sută dintre utilizatori nu-şi închid aceste dispozitive niciodată şi că 8 din 10 persoane îşi păstrează telefonul mobil alături de ele în timp ce dorm.

Dar schimbarea posturii necesară pentru a citi sau scrie pe telefonul mobil implică, de cele mai multe ori, o relaxare prelungită şi, implicit, o slăbire a musculaturii din zona gâtului, care duce la un aspect flasc şi ridat al zonei respective. Acest lucru este valabil şi pentru tineri, avertizează specialiştii.

Dacă această deteriorare s-a produs şi ridurile circulare din jurul gâtului, aşa-numitul "colier al lui Venus", s-au accentuat, un doctor spaniol, Lajo Plaza, din Madrid, propune o soluţie reparatoare, bazată pe peeling şi mezoerapie cu acid hialuronic, care include agenţi antioxidanţi.

"Pielea din această zonă este prea fină, ridurile formate aici sunt profunde. Pielea este foarte subţire, astfel încât umplerea ridurilor poate provoca efectul contrar. Singura soluţie este hrănirea pielii cu acid hialuronic şi vitamine. În acest fel, se poate asigura o susţinere a pielii", a explicat medicul.