Victor Ponta a ajuns şi în atenţia presei britanice pentru o josnicie măruntă a administratorului paginii sale de Facebook, ori a echipei sale  de campanie.  El a fost înfierat în presa britanică după ce s-a folosit de imaginea tenismenei Simona Halep pentru a câştiga mai multe Like-uri pe Facebook.  Politicianul s-a folosit de anunţul de lansare a contului de Facebook al tenismenei Simona Halep pentru a aduna el însuşi mai multe aprecieri pe propria pagină.

„Premierul României s-a dat drept Simona Halep ca să strângă Like-uri pe Facebook”, a titrat Daily Star. „Lupta sa pentru a ajunge în fruntea clasamentelor a făcut-o pe Halep incredibil de populară în ţara sa, aşa că, pe 8 august, Victor Ponta a încercat să profite de succesul ei”, a scris publicaţia respectivă (sursa aici).

Practic, premierul Ponta a publicat pe pagina sa o fotografie a celebrei sportive, însoţită de mesajul „Simona Halep tocmai şi-a lansat pagina oficială de Facebook! Eu i-am dat LIKE, voi?“. Mulţi navigatori au căzut în capcană şi au apăsat butonul Like, crezând că astfel îşi arată aprecierea pentru tenismenă. În realitate însă, toate Like-urile au mers către pagina oficială a politicianului social democrat.

Prin această înşelătorie josnică pagina lui Ponta reuşit să adune într-o singură zi 3000 de Like-uri, potrivit facebrands.ro. Premierul nu a făcut niciun comentariu pe marginea acestui subiect. Ulterior, administratorii paginii sale de Facebook au modificat postarea şi au dat „share“ paginii reale a Simonei Halep.

Dacă s-a ajuns până la asemenea gen de şmecherii din partea echipei de campanie social democrate, să nu ne mirăm şi de altele, la scară la mai mare, în timpul campaniei electorale.

Sursa: Daily Star Sunday