Ieri, pe un stadion absolut gol, medieşenii au reuşit ceea ce anticipam, încurcând Astra. Parcă prea obosită să simtă în spate suflarea Petrolului, echipa din Giurgiu nu a putut să treacă de (tot mai) mică buturugă din Mediaş, meciul terminându-se la egalitate : 0-0. Doar un punct pentru giurgiuveni şi o mare şansă pentru Petrolul să treacă azi pe al doilea loc al clasamentului, în cazul unei victorii în deplasare.

Petrolul merge la Timişoara ca mare favorită în confruntarea cu ACS din localitate. Punctele forte ale echipei ploieştene sunt multe : valoarea lotului, forma în care se afla jucătorii cât şi moralul echipei, în mod miraculos refăcut de antrenorul Lucescu care a reuşit să lege trei victorii succesive ale ploieştenilor după ce, anterior, blestemul egalului părea că ne urmăreşte. ”Va fi un meci dificil, aşa cum vor fi toate până la final, mai ales că Timişoara luptă pentru evitarea retrogradării. Situaţia lor este destul de complicată, dar pe noi nu ne interesează acest lucru. Noi traversăm o perioadă bună şi ne dorim să o prelungim cât mai mult. Vrem să continuăm pe aceeaşi linie şi mergem decişi să facem un joc bun şi să câştigăm. Vrem a patra victorie consecutivă, băieţii sunt pregătiţi şi concentraţi şi sper că o vom şi obţine”, a declarat Lucescu la conferinţa de presă de vineri.

În privinţa formulei de start din partida de pe ”Dan Păltinişanu”, programată de la ora 19.30 şi transmisă de postul Dolce Sport 1, Lucescu a dezvăluit că Adrian Mutu va începe, din nou, pe banca de rezerve, dar are şanse mari să intre în partea a doua a jocului, cel mai probabil Laurenţiu Marinescu urmând să se afle într-o situaţie similară.

Lucescu  va conta pe întreg lotul Petrolului, singura incertitudine fiind legată de accidentarea la gleznă a lui Walter Fernandez la antrenamentul de vineri dimineaţă, astfel că prezenţa spaniolului este pusă sub semnul întrebării. Din lot nu fac parte cei trei jucători excluşi din lot : Morar, Manasse şi Achim.