Oamenii care marchează pentru o echipă de fotbal iau caimacul imaginii, ei având cea mai mare vizibilitate. Mai puţini sunt aceia care sunt preocupaţi să-i remarce şi pe oamenii care fac posibile aceste goluri, prin pasele decisiv pe care le dau coechipierilor.

În acest moment, la Petrolul, situaţia, din perspectiva assist-urilor (pasele decisive) este una cât se poate de interesantă.

Cel mai bun pasator decisv pe care-l are Petrolul, în acest sezon, este Filipe Teixeira. Un lucru deloc întâmplător, Filipe fiind un fotbalist cerebral, care vede jocul şi, mai ales, îl ştie. El are şase pase decisive date în acest sezon.

Imediat în spatele lui, în clasamentul paselor de gol se află Albin şi Walter Fernandez, fiecare dintre ei având câte cinci assist-uri. Cu menţiunea că Albin are şi opt goluri marcate, el fiind liderul productivităţii ( goluri + pase de gol) în echipa lupilor galbeni.

Un aspect interesant, dar oarecum neplăcut, este acela al eficienţei lui Guilherme. Fundaşul stânga al Petrolului a avut, cu un sezon în urmă, şapte pase decisive date colegilor, iar în acest campionat, în 28 de meciuri, are doar una, reculul, din acest punct de vedere, fiind unul evident.

De remarcat este şi faptul că şapte pase decisive în acest sezon aparţin jucătorilor care au plecat în iarnă de la Petrolul: Boudjemaa are patru, Dore-2, iar Hamza- una.

Cu menţiunea că golul marcat de Romario în meciul cu Săgeata Năvodari, în turul campionatului (cu un şut de la distanţă) este considerat, normal, ca unul fără assist, dar şi că Albin, de două ori, şi Hamza - o dată au marcat din lovituri de la 11 metri, iată cum arată clasamentul pasatorilor decisive de la Petrolul în acest sezon al Ligii I:

 

Teixeira – 6

Albin, Walter Fernandez – 5

Boudjemaa – 4

Priso – 3

Hoban, Alcenat, Camara, Dore – 2

Mutu, Hamza, Guilherme, Geraldo, Mustivar, De Lucas - 1