Emilia Florentina Coman continuă să adune medalii pe bandă rulantă la competiţiile de şah la care participă. Ploieşteanca de la Colegiul Naţional Al. I Cuza a participat la Odorheiul Secuiesc la Olimpiada Naţională de Şah Şcolar şi, în ciuda faptului că  a avut adversare cu vârste mai mari, a reuşit un parcurs impresionant: 6 victorii şi o remiză. Cu acest bilanţ, Emilia a încheiat competiţia pe primul loc, obţinând medalia de aur, răsturnând calculele hârtiei, care o recomandau ca fiind a şasea favorită a turneului.

După participarea, din această săptămână, la memorialul Paul Diaconescu, găzduit de CN Mihai Viteazul, din Ploieşti, Emilia Florentina Coman va aborda Campionatul Naţional pentru Copii şi Juniori, care va avea loc la Călimăneşti Căciulata, în perioada 5-15 aprilie.

Ambiţia Emiliei este aceea de a obţine şi la acest concurs rezultate foarte bune, care să-i permită să participe la competiţiile internaţionale din acest an.

La doar 12 ani, Emilia Florentina Coman are toate şansele să devină, peste puţin timp, cel mai important nume în şahul feminin românesc, ea făcând paşi mari şi fermi pe acest drum.  Îi aşteptăm pe următorii!