Fostul marcator al Petrolului, Younes Hamza, a acordat un amplu interviu siteului suporterilor ploieşteni – DoarPetrolul.ro – în care a făcut o serie de precizări menite să clarifice relaţia sa cu clubul şi cu suporterii.Fotbalistul tunisian a vorbit despre relaţia sa cu managementul echipei, despre disensiunile avute cu antrenorul Cosmin Contra, dar şi cu unii dintre suporteri. Iată câteva din cele declarate de Hamza, interviul în integralitatea să putând să fie citit pe www.DoarPetrolul.ro .

Salut Hamza, mulţumim pentru că ai acceptat invitaţia noastră la dialog.

 Cu plăcere. Este dreptul suporterilor de a afla tot ce s-a întâmplat, şi din punctul meu de vedere, şi îmi cer scuze că am răspuns aşa de târziu. Am avut un program destul de încărcat la nouă echipă, multe lucruri noi şi a trebuit să dedic ceva timp instalării mele aici. Acum mă duc la Echipa Naţională.

 Am văzut că ai început în forţa la Plovdiv, nu te mai opreşti din marcat …

Da, a fost un start foarte bun şi sunt bucuros de acest lucru şi sper să continuăm să câştigăm cât multe meciuri.

Revenind la Petrolul, doi ani petrecuţi la Ploieşti, 37 de goluri, o Cupă a României şi aprecierea publicului. Ce a însemnat pentru Younes Hamza Petrolul şi oraşul Ploieşti?

Petrolul a fost pentru mine ca un vis deoarece am realizat ceea ce mi-am dorit: am crescut odată cu echipa şi am înscris goluri importante. Am câştigat Cupa României şi am evoluat în Europa League, cea mai tare experienţă a mea .

Din păcate, drumul nostru s-a separat în această iarnă. Au existat destul discuţii, tu având un contract pe încă un an şi jumătate, şi am vrea să ne spui în ce condiţii ai fi rămas la Ploieşti cel puţin în vara! Ce dorea Younes Hamza de a fost aşa imposibil de rezolvat? Ai cerut vreo navă spaţială ?

Aş putea spune destul de multe lucruri despre asta…de exemplu că am cerut mai mulţi bani şi că era dreptul meu s-o fac deoarece sunt un golgheter şi de regulă, la majoritatea cluburilor, acesta este printre cei mai bine plătiţi. Dar nu era cazul la Petrolul şi răspunsul din partea conducerii a fost că nu-mi pot oferi o mărire de salariu. Dar faptul că aş fi pus presiune pe conducere să mă lase să plec…nu este adevărat ! Doar le-am spus că am o ofertă mai bună pentru mine şi că aş vrea să plec, iar acest lucru nu a trezit nicio reacţie din partea lor, nimeni nu mi-a spus ori lăsat impresia că ar vrea să rămân cel puţin până în vara. Nici nu s-a pus problema de o ofertă financiară mai bună dar, ca să fiu sincer, dacă îmi arătau cu adevărat că mă doresc în continuare la echipă, foarte probabil că aş fi continuat.

Nu ştiu ce să ne mai facem cu tine. S-a vorbit de un conflict cu Mulţescu, iar apoi patronul Capră Daniel afirma că, citez: "Hamza e un jucător dificil, conflictual".

Nu am avut nicio problemă cu Mulţescu, suntem prieteni şi vorbesc în continuare cu el la telefon (ce se întâmplă în grup trebuie să rămână acolo pentru că vreau să respect echipa şi nici nu sunt lucruri de luat în seamă).

 Nu am avut niciun conflict cu patronul. Capră a spus că sunt un tip conflictual ?! Dacă a spus el asta eu sunt foarte dezamăgit deoarece nu am creat niciodată vreun conflict şi, din contră, l-am ajutat destul de mult atunci când mi-a cerut ajutorul şi ştie foarte bine cum! Nu vreau să spun mai multe deoarece respect echipa…şi am auzit că s-au spus multe minciuni despre mine la şedinţa cu suporterii pentru a-mi crea o imagine negativă în fata suporterilor. Ştii de ce au făcut-o ? Deoarece au văzut cât de mult sunt iubit de fani, iar aceştia dau vina pe ei pentru vânzarea mea şi a lui Damien. Şi asta a fost rezolvarea lor, să le spună fanilor că a fost mai bine că am plecat. Asta ca să vezi cât de recunoscători sunt unui jucător care i-a ajutat şi a dat totul pentru echipă. A fost mai greu să spună adevărul, acela că aveau nevoie de bani sau că nu mă mai doreau la echipă. Să fi spus adevărul, asta ar fi trebuit să facă.

Şi da, am fost considerat un jucător dificil pentru că le vorbeam despre drepturile mele şi îmi apăram interesul neezitând să le spun adevărul în faţă. De asta sunt un jucător “dificil”. Dar ceva rău, te rog să mă crezi că n-am făcut niciodată.

 Continuarea interviului pe www.DoarPetrolul.ro