Convocată pentru data de 27 februarie 2014, şedinţa Consiliului Local al Municipiului Ploieşti are, din nou, pe lista problematica premierii jucătorilor echipei Petrolul Ploieşti. Aceeaşi problemă a fost şi pe ordinea de zi a şedinţei din data de 10 februarie 2014 când, ca la un semn, consilierii locali PSD şi PDL au părăsit sala, lăsând consiliul în formula incompletă pentru a putea dezbate acest proiect. La acel moment, atitudinea consilierilor care au părăsit sala a creat dezbateri în presă, gestul fiind calificat ca un „blat” între consilierii social-democraţi şi cei liberali-democraţi.

Între timp, DNA a început urmărirea penală în legătură cu această premiere, fiind formulate acuzaţii de abuz în serviciu şi uzurpare de calităţi oficiale. A urmat şi o a doua rundă de audieri în cauză, consilierii locali apărând în rolul de martori. Deşi formulate acuzaţii de către DNA, până la acest moment urmărirea penală a fost pornită „in rem” , fără a fi  fost indentificată o persoană vinovată.

Pentru şedinţa de consiliu din data de 27 februarie 2014, primarul Iulian Bădescu a repus pe rol proiectul în discuţie, la pozitia 34 a ordinii de zi figurând  „ Proiect de hotărâre privind suspendarea executării Contractului de cooperare nr.1456/21.01.2013, încheiat între Municipiul Ploieşti şi Asociaţia Comunitară ”Lupii Galbeni 2012” – iniţiat de consilierii Iulian Teodorescu, George Pană, Costel Horghidan, Marcian Cosma, Adrian Lupu şi Cristian Dumitru. Pe surse, am aflat că, între timp, consilierii locali Costel Horghidan (PDL) şi George Pană (PC) s-ar fi răzgândit, astfel încât numărul iniţiatorilor acestui proiect a scăzut.

Cum proiectul a fost pus pe ultima poziţie a ordinii de zi ( excluzând „Diverse”), la fel cu poziţia ocupată în şedinţa din data de 10 februarie 2014, când s-a creat posibilitatea „fugarilor” de a lăsa consiliul fără cvorum, suntem curioşi dacă şi acum se va întâmpla acelaşi lucru sau dacă vizitele repetate ale consilierilor la DNA  le-au mai modificat acestora punctul de vedere.

Reamintim că proiectul nu vizează desfiinţarea contractului cu Asociatia Comunitară Lupii Galbeni, ci doar suspendarea plăţii ultimei tranşe din premierea pe anul trecut, până la finalizarea acţiunii DNA, pentru confirmarea legalităţii premierii.