Fotbaliştii Petrolului Ploieşti au efectuat astăzi un antrenament pe Ilie Oană, primul de la revenirea din Turcia. Şedinţa de pregătire a fost deschisă şi presei, timp de 15 minute. Contra a condus antrenamentul la care au participat, în premieră pe Ilie Oană, Gerson şi Toto Tamuz. Tamuz, care nu este pus la punct cu pregătirea fizică şi nu va intra în calcule pentru meciul de la Braşov, pare supraponderal. În rest, multă voie bună şi o atmosferă propice performanţei.

Antrenamentul de astăzi ar trebui să fie momentul în care petroliştii, conducători, jucători, suporteri, ar trebui să înceapă să strângă rândurile, din nou, pentru a reface unitatea de monolit din finalul lui 2013, şubrezită după ultimele evenimente. Echipa are nevoie de linişte şi de susţinere, elemente care se pot asigura cu un minimum de atenţie din partea celor care o conduc. Mai ales că a avut loc şi o întâlnire lămuritoare cu fanii, înainte de startul sezonului.  Au fost momente în care lucrurile nu au fost sau nu au părut a fi în regulă, dar ele trebuie lăsate în urmă.

Dacă Petrolul priveşte cu adevărat spre event, trebuie să ştie să îşi scoată în evidenţă lucrurile bune. Şi are destule! Poate ar fi fost bine ca, după antrenamentul de astăzi, Contra să le scoată în evidenţă, într-o conferinţă de presă. Până la urmă, însă, este decizia lui, şi-a asumat-o şi, poate, a avut motivele lui de a amâna această conferinţă spre finalul săptămânii. Timpul nu mai are răbdare, de acum, cu Petrolul, echipa ploieşteană debutând la finele acestei săptămâni în campionat, la Braşov.