Portughezul Cristiano Ronaldo (36 de ani), atacantul lui Juventus, a trecut printr-o problemă de sănătate în urmă cu 20 de ani, când era junior la Sporting Lisabona, fiind nevoie să fie operat la inimă.

Ziarul A Bola prezintă azi o poveste petrecută în 1999, când Ronaldo avea 15 ani şi a avut probleme la inimă, totul fiind descoperit în timpul unui meci. Juniorii lui Sporing Lisabona jucau un meci, iar după 30 de minute, Ronaldo a fost nevoit să iasă de pe teren.

În timpul partidei contra echipei Casa Pia AC, arbitrul meciului a strigat către antrenorul lui Sporting: „Trebuie să-l scoţi acum pe băiat!”. Ulterior, asistenta care era cu echipa din Lisabona i-a făcut o injecţie lui Ronaldo, pentru a evita agravarea problemelor, iar Cristiano a stat în vestiar până la finalul meciului.


Ronaldo şi staff-ul lui Sporting au crezut că a fost un episod singular, pentru că la examenele medicale nu au apărut probleme, dar portughezul a avut din nou emoţii în timpul unui antrenament şi s-a îndreptat spre banca echipei, spunând „Din când în când îmi bate inima foarte tare şi obosesc repede”.

Mediul Rosa Pereira i-a măsurat pulsul şi i-a pus diagnosticul: aritmie cardiacă. Medicii au decis că Ronaldo trebuie să fie supus unei intervenţii la inimă.

Ulterior, Ronaldo a revenit la antrenamentele lui Sporting şi a putut să continue fotbalul, devenind unul dintre cei mai mari jucători din istorie. Problema lui Ronaldo era una congenitală, care i-ar fi pus viaţa în pericol dacă nu era descoperită la timp.

  • Operaţia, numită ablaţia cardiacă, este o intervenţie minim invazivă, care constă în cicatrizarea sau înlăturarea completă a unui ţesut al inimii care provoacă tulburări de ritm cardiac.
  • George Ţucudean, Eugen Neagoe sau Marian Drăgulescu au suferit în ultimii ani o astfel de operaţie


SURSA: GSP.ro