Irina Begu este de neoprit la Indian Wells. Românca a bifat sâmbătă seară, cea de-a cincea victorie consecutivă şi s-a calificat în finala turneului de tenis de la Indian Wells, competiţie dotată cu premii totale de 162,480 dolari.

Irina Begu este la un pas distanţă de titlul de la Oracle Challenger Series Indian Wells. Românca a eliminat-o în semifinale pe ucraineanca Lesia Tsurenko, locul 127 mondial.

Begu s-a impus în două seturi identice, după o oră şi 29 minute de joc. În primul set, Begu a revenit de la 1-3, impunându-se după 39 de minute de joc. Setul doi a fost un adevărat carusel de break-uri şi re-break-uri. În cele din urmă, Begu s-a concentrat mai bine şi s-a impus tot cu 6-4.

În finala de duminică, Begu va juca cu învingătoarea din cea de-a doua semifinală disputată de Vera Zvonareva şi Misaki Doi.

Calificarea în finala de la Indian Well, îi asigură româncei 13,500 dolari şi 95 puncte WTA. Dacă va învinge în finală, Begu primeşte 160 puncte WTA şi un cec în valoare de 24,000 de dolari.

Cele 95 de puncte asigurate, o propulsează pe Irina Begu pe locul 91 mondial. Dacă câştigă turneu, Begu urcă pe locul 81 mondial.